FELHASZNÁLÁS

Kültéri felhasználás:


A homlokzatdíszítő alapanyaga zárt cellás polisztirolhab, fagyálló, vízfelvétele nincs. Díszítőelemek natúr és kérgesített formában kaphatók, 200 cm-es szálakban. A díszlécek bármely hőszigetelő rendszerhez tartozó ragasztóval rögzíthetők.Profilok felhelyezése:


- Díszítőelemek kitűzése
- A díszítőelem alappal érintkező felületére a bekevert ragasztóanyagot fel kell hordani, azután a kijelölt helyére kell rögzíteni. A fal és a díszítőelem csatlakozási pontjait ragasztóanyaggal úgy kell kitölteni, hogy víz ne kerülhessen a résbe.
- Az elemek toldásánál ragasztót kell alkalmazni a hézagok kitöltésére
- A csatlakozási pontoknál, homlokzati egyenetlenségeknél a ragasztóanyag kiszáradása után csiszolással kell kiegyenlíteni a felületet.
- A nem kérgesített díszítőelemeket kérgesíteni kell a felrakást követő 14 napon belül. Ez a réteg lesz a festék vagy vakolat alapja. Kérgesítésnél a kismértékben higított anyagot kétszeri kenéssel kell a felületre felhordani. A rétegek felhordásánál minimum 6 óra száradási idő szükséges.
- A kérgesített díszítőelem tapadóhíd, mely a további kéregréteg megfelelő vastagságát teszi lehetővé. A kérgesítést minimum egyszer meg kell ismételni.
- A Decoplus felület festését a kéreg teljes kiszáradása után lehet megkezdeni, oldószermentes homlokzatfestékkel, vékonyvakolattal a gyári előírás szerint.